funrak

kocur | ja

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
kocur
pápež odhalený
 
gimli
gimli | 22.10.2020 11:07

Hlavne klud. Ked pred par rokmi podporil slovenske aktivity na ochranu rodiny tak si to nikto nevsimol
https://spravy....-obrane-rodiny/

A teraz sa robi velka veda z podpory prav homosexualov.

Katolicka cirkev je velka a zahrna rozne kulturne prostredia. V niektorych krajinach su registrovane partnerstva bezne, inde je uspech ak sa za homosexualitu netresta. Ked sa papez vyjadruje vseobecne treba to brat s rezervou.

Kazda krajina ma vlastnu kulturu a tradicie a tomu sa samozrejme prisposobuje cirkevne ucenie. Lebo cirkev nie su nariadenia a dogmi ale predovsetkym ludia. Zaklad samozrejme musi byt spolocny, ale to ci bude v jednej krajine cirkev schvalovat existenciu registrovanych partnerstiev a v inej nie je naozaj individualne.


Len tak
Len tak | 22.10.2020 12:04

Cirkevné učenie sa prispôsobuje ????

Kua, vy ste flexibilní, kto by to o vás povedal.


vlado
vlado | 22.10.2020 12:04

gimli: jasné, treba to brať s rezervou. ja by som navrhol, že všetko od tohto pána a všetkých jeho ovečiek, treba brať s rezervou. resp. to úplne ignorovať, nech si on medzi sebou robia čo chcú, čo nás do nich. len nech nechajú normálnych žiť ako chcú.


vsetkovklude
vsetkovklude | 22.10.2020 14:45

gimli, tento pápež je najlepší, akého som doteraz zažil, a to vravím nezaujato, ako ateista...preto si myslím, že by si jeho slová mal každý katolík brať k srdcu a nie s rezervou...


ygnac
ygnac | 22.10.2020 15:03

Ved prave preto ho katolicki fundamentalisti beru s rezervou :)


dbrd
dbrd | 22.10.2020 15:03

Ak Boh stvoril všetko, tak aj homosexualitu.


Len tak
Len tak | 22.10.2020 17:52

gimli, prečo si myslíš, že práve ľudia tvojho typu sú normálni ?

Ja si naopak myslím, že nie ste normálni. Ste poddruh, čo sa odčleňuje postupne od homo sapiens sapiens. Ste homo religiosis bigotus.


gimli
gimli | 22.10.2020 18:39

vsetkovklude: Citali ste clanok na ktory som poslal link? Konkretne pasaz "Ocenil pozornosť, aká sa na Slovensku venuje úsiliu o ochranu hodnoty rodiny v súvislosti s pripravovaným referendom."

Alebo ked prirovnal zabijanie nenarodenych deti k praktikam nacistov - https://www.akt...tikam-nacistov/

Aj s tymto sa stotoznujete? Lebo tam bolo povedane nieco ine ako to ako su dnes interpretovane slova papeza. Netreba sa chytat len medialneho obrazu papeza Frantiska. Mozno ho vela ateistov zboznuje, lebo si ho predstavuju tak ako ho vykresluju liberalne media, ale skutocnost je casto ina.


vsetkovklude
vsetkovklude | 22.10.2020 19:28

gimli, však v poriadku, kresťania nech sa tým čo povie riadia. My ostatní máme našťastie na výber. Nebol by som rád keby sa na Slovensku napr. zakázali potraty poškodených plodov, ako zakázali dnes v Poľsku...

Každopádne, neriadim sa médiami, z Vatikánu čítam najmä vecné spravodajstvo a Františkovo učenie sa mi veľmi páči, aj keď má pred sebou ťažký údel, priviesť katolicizmus do 21. storočia a očistiť klérus... Je z neho cítiť pokoj, vysoký morálny kredit a pokoru. Úplný opak Benedikta... Občas však aj v jeho očiach môže vnímavý človek badať zúfalstvo a bezmoc, čo sa vzhľadom na vnútorné záležitosti Vatikánu dá chápať...


vlado
vlado | 22.10.2020 21:56

no ale veď o to ide, že z neho vypadlo niečo úplne nečakané. ja si nemyslím že by františek bol menej katolík ako predchádzajúci pápeži(ovia?), len toto prekvapilo, i keď osobne je mi u prdele.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader